Tekst Klaas Verberg i.s.m. redactie
Foto Wim van Beek

Geschatte leestijd:
2 minuten

Beste lezer,

Voor je ligt het tweede nummer van de Connect 2024, maar voor mij is dit de eerste keer dat ik een Connect-voorwoord mag schrijven. Per 1 mei ben ik gestart als Chief Executive Officer bij SSC-ICT. De afgelopen twee maanden heb ik mij volledig toegelegd op het leren kennen van zowel SSC-ICT als onze afnemers. Waarom zijn we er? Wie zijn onze stakeholders? Wanneer zijn zij én wij tevreden? Waar willen we naartoe en wat moeten we doen om daar te komen? Op die vragen wil ik de komende periode antwoord geven. 

Het zoeken naar passende antwoorden, dat doen we samen. Intern samen met alle SSC-ICT’ers, maar ook extern, samen met onze afnemers. Onze omgeving verandert continu en dus moeten wij mee veranderen. Samen bewegen is daarom essentieel, samen gaan we voor resultaat. Een actueel onderwerp dat aan verandering onderhevig is, is cloud. De afgelopen tijd staat dit onderwerp ook in relatie tot de Rijksoverheid in de schijnwerpers. Ik vind het belangrijk dat we als dienstverlener van het Rijk hierin onze verantwoordelijkheid nemen en samen met onze afnemers weloverwogen keuzes maken binnen de beleidskaders. Zo kunnen we ons verzorgingsgebied van goede en veilige ICT-diensten blijven voorzien. In het tweede artikel uit de reeks ‘In de wolken’ vertellen we je graag meer over deze rijksbrede kaders rondom cloud, en de afwegingen die SSC-ICT hierbinnen moet maken.

Om samen voor resultaat te kunnen gaan, is een goede relatie met onze klanten essentieel. In deze editie vind je daarom meer informatie over de afdeling Klantrelatie. Relatiemanagers Elise Wagenmaker en Paul de Groot kijken terug op de transformatie die de afdeling heeft doorgemaakt en gaan dieper in op hoe nieuwe ontwikkelingen in de ICT het werk van Klantrelatie veranderen. Een van die nieuwe ontwikkelingen is de nieuwe digitale werkomgeving. De huidige digitale werkplek DWR Next nadert de maximale levensduur en moet worden vervangen. Maar er zijn nog meer redenen waarom een overstap naar de nieuwe omgeving een mooie ontwikkeling is. Raymond Krop en Geert Vuijk vertellen hier meer over.

Tot slot is er in deze editie ruimte voor een onderwerp waar ik zelf een grote passie voor heb: duurzaamheid. In mijn vrije tijd ben ik op vrijwillige basis bestuursvoorzitter bij een energiecoöperatie die zonnepanelen op daken organiseert in Den Haag. Ik vind het daarom erg mooi om te lezen dat er binnen SSC-ICT ook initiatieven opgezet zijn om duurzaamheid te bevorderen. Josien Eijkman en Romano Nagesar kunnen daar vanuit hun expertise natuurlijk veel meer over vertellen dan ik, dus lees vooral hun verhaal.

Klaas Verberg